Birthday Challenge: Dag 1

Jag och min cykel30 km cykelcykla 30 kmEfter en härlig dag vid havet med jobbet, bestämde jag mig för att starta min Birthday Challenge idag. Detta är alltså dag 1 av 30. När jag kom hem åt jag en lätt middag och gav mig sedan ut och cyklade. Då jag jobbade på dagen och jag ville se EM-finalen fick jag välja något som inte tog allt för lång tid. Utmaningen att cykla 30 km kändes perfekt idag. Det går ganska snabbt och det är fint väder.

Jag började hemma i Kallebäck och cyklade till Mölndals centrum. Därefter cyklade jag hela Mölndalsvägen tillbaka till Korsvägen och vidare mot Örgryte och Östra sjukhuset. Från sjukhuset cyklade jag sedan in till stan via Redbergsplatsen, Olskroken och Odinsplatsen. Turen fortsatte sedan via Heden, Korsvägen, Kallebäck, Sankt SIgfrids plan och tillbaka till Kallebäck igen. Själva cyklandet var inte så jobbigt, det värsta var att det skavde på rumpan efter att ha suttit på sadeln i 1 timme och 40 minuter. Cyklister har ju såna där vadderade byxor. Jag kanske skulle har lånat en blöja från barnen. I övrigt var det ganska behagligt att rulla fram genom staden denna härliga junieftermiddag. Det som förvånade mig mest var endomondos uppskattning av brända kalorier; hela 841 kcal.kokosbarsNär jag kom hem bakade jag 10 energikakor. Jag utgick från mitt recept på nyponbars. Eftersom jag inte hade något nyponskalsmjöl använda jag kokosmjöl istället. Det blev minst lika bra. Det innebär dock att jag måste göra 20 bars till under dessa 30 dagar. Jag kan även lägga till ett antal frukter och grönsaker. Jag skulle ju äta 30 olika under dessa 30 dagar. Idag har jag bockat av sallad, tomat, gurka, äpple, hallon och vindruvor. Jag räknar inte torkad frukt eller majs. Jag har nu 6 av 30 på den listan. Vi får se vad morgondagen bjuder på. Jag är nöjd att ha klarat en av utomhusaktiviteterna. Man får passa på när det är fint väder.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *