Birthday Challenge: Dag 13

data från endomondo

Data från Endomondo.

Igår fick jag sovmorgon, idag gick jag istället upp 06:00. Det berodde inte på att jag skulle ut ock vandra 3 mil idag. Det berodde på att jag har två småbarn hemma som tycker att det är en lagom tid att gå upp. Det gav mig i all fall tid att packa ryggsäck och laga till lite proteinplättar som jag skulle ha med som lunch på min vandring. Idag skulle jag alltså gå 30 km. Jag kom iväg 10:20. Det hade precis slutat regna och jag tog på mig varma kläder då det såg ruggigt ut ute. Det tog nog bara en kilometer innan jag tog av mig fleecetröjan. Underställströja och t-shirt räckte gott och väl idag. Jag gick från Kallebäck till Delsjöns badstrand (2-3 km). Sedan började jag gå söder ut och runt både stora och lilla Delsjön. Efter en mil stannade jag och åt lunch på en ”go plats”, som skylten sa. Väl tillbaka vid badplatsen (ca 15 km) gick jag upp mot Skatås och rundade Härlanda tjärn söderifrån. Därefter gick jag tillbaka till Skatås motionscenter och åt min MASS PROTEIN BAR, det var som en hel måltid. Jag behövde dock all energi. Nu hade jag gått två mil. Jag hittade ett utegym som jag hade hört talas om. Det var rätt hyfsat, blir kanske att jag åker hit och tränar nån gång. Jag gick sedan en lite mindre väg söderut med riktning mot bryggan som delar delsjöarna. På vägen hittade jag bland annat en backhoppningsanläggning mitt i skogen. När jag kom fram till bron gick jag över och fortsatte längs Stora Delsjöns södra strand. Nu gick jag samma väg som jag kom från i början. Jag svängde dock av lite innan golfbanorna och gick hem.

mass protein barVandringen backhoppningpå 30 km tog sex timmar och enligt Endomondo förbrände jag nästan 1700 kcal och förbrukade 2,2 liter vatten! Enligt stegräknaren på mobilen gick jag nästan 40000 steg! Detta var riktigt jobbigt. När jag kom hemma kunde jag knappt röra mig, jag bara la mig i sängen och väntade på maten. Jag hade ont överallt i benen. Efter ca en mil började det skava lite här och var på fötterna, det blev dock inga större skavsår. Efter 15 km började det göra ont på utsidan av benen, från rumpan ner till knäna. Efter två mil började det även göra ont nedanför knäna och i låren, både fram och bak. Även fotsulorna var jätteömma. Detta slet verkligen på benen, jag känner mig halvt invalid. Nu blir det i alla fall två dagars vila, efter tre dagar i rad med utmaningar. Den kommande veckan kommer nog bli ganska lugn. Det blir nog bara en eller två utmaningar. En av utmaningarna blir nog dock springa 30 km på en dag. Jag kommer nog dela upp det och spring 15 km på morgonen, 10 km på dagen och 5 km på kvällen. Detta för att göra det så skonsamt som möjligt för muskler och leder. Nedanför kommer lite mer bilder från min tur i skogen, tyvärr såg jag inga roliga djur (typ orm, älg eller rådjur). Det blev en vegetarisk dag även idag.

väg över mosse”Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd –
men det är vägen, som är mödan värd.”

– Karin Boye

Det är ju dessa dagar som är de bästa, inte dagen jag är klar med min Birthday Challenge.

kallebäcks källa

Kallebäcks källa

Kolerakyrkogård

Kolerakyrkogård

en go plats

En go plats för lunch.

utegym

Utegymmet

en utbränd bil

En utbränd bil med en skum mask i.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *