Birthday Challenge : Dag 9

starten på mina 200 meter

Här är starten på mina 200 meter.

Med ett väldigt växlande väder valde jag att göra utmaningen 30 x 200 meter. När det blev en lucka med sol gick jag ner till den vägen där jag hade mätt upp en 200 meter lång sträcka. När jag hade hunnit 50-60 meter på min sjätte sträcka ligger det helt plötsligt en orm mitt i vägen. Då jag bara är 2-3 meter från ormen reagerar jag instinktivt och hoppar över ormen. Hade jag sett den tidigare hade jag stannat. Jag avskyr ormar. Detta fick mig att hela tiden noga scanna av vägen när jag sprang. Det värsta under denna utmaningen var dock att jag började känna av baksida lår igen. Jag fick ju känningar där när jag sprang 30 x 100 meter. Efter tio intervaller hade jag ont i låret. Då kom ett ösregn som gjorde att jag fick gå tillbaka till stugan. Efter en kvart eller så slutade det regna och solen kikade fram igen, vilket var signifikativt för hela dagen. Jag fortsatte springa men sänkte tempot från 80-90 % till ca 70 %. Detta tillsammans med kortare löpsteg gjorde att jag kunde spring de återstående 20 intervallerna. Ormen kom förresten tillbaka, denna gången hann jag se den innan jag startade och väntade på att den skulle ringla över vägen. Eftersom det inte finns någon dusch här fick det bli ett dopp i sjön trots att det regnade. Jag tror inte jag har badat när det regnar sen jag var liten, men det var härligt. Nu blir det till att vila benet från intensiv löpning och börja stretcha mycket baksida. Jag vill verkligen inte ha en bristning. Imorgon blir det nog vilodag igen. Det ska tydligen regna ännu mer imorgon. Jag lägger idag till körsbär på min frukt- och gröntlista.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *