Chokladbollar utan socker

Chokladbollar utan sockerIdag ville jag baka något gott och nyttigt, som substitut för lördagsgodis. Jag kollade runt på internet och hittade dessa rawfood-chokladbollar utan socker och smör. Som sötning används istället dadlar och som fett används kokosfett. Jag tyckte att de var godare än vanliga chokladbollar och till och med min sambo som ofta är skeptisk när jag ska göra nyttiga alternativ blev positivt överraskad. Jag kan verkligen rekommendera dessa chokladbollar utan socker.
100 g dadlar, kärnfria
2 msk kokosfett
1,5 msk kakao
0,5 dl havregryn
2 msk vatten
riven kokos, att rulla bollarna i
1. Mixa allt i en matberedare till en slät massa.
2. Rulla bollarna i kokos.
3. Förvara i kylskåp.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *