Dokumentär: Why are thin people not fat?

Why are thin people not fat?

I BBC-dokumentären ‘Why are thin people not fat?’ försöker man ta reda på svaret på hur vissa människor kan äta nästan vad som helst och ändå inte gå upp i vikt. Medan vissa kämpar med vikten genom dieter och träning, finns det andra som struntar helt i det och ändå håller sig smala. Varför är det så?

Den svenska forskaren Fredrik Nyström låter 10 smala britter äta ca 5000 kcal om dagen i fyra veckor för att se vad som händer. Kan det vara så att det finns en biologisk förklaring till varför vissa människor inte går upp i vikt, eller handlar det bara om vad vi äter och hur mycket vi rör på oss? Vi får följa denna grupp britter som får kämpa med att få i sig 5000 kcal om dagen och se hur deras vikt förändras.

Dokumentären är 58 minuter lång och har fått 7,2 i betyg på imdb.com. Du kan se dokumentären på youtube, även om kvaliteten inte är jättebra. Det är en intressant dokumentär, dock inte mer. Om du gillar dokumentärer eller är allmänt intresserad av kost och hälsa så är den helt klart sevärd , men är du ute efter något extra så kan du skippa den.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *