Äppelmos

Äppelmos (1 sats)

Äppelmos

Äppelmos

Äppelmos blir bäst när det görs på säsongens svenska äpplen men det går lika bra att göra även under vinterhalvåret med utländska sorter. Äppelmos är gott till mat, gröt, fil eller som dessert.

Ingredienser:

  • 6-8 äpplen
  • 1 dl vatten
  • ev 2 msk fruktsocker

Gör såhär:

1. Skala och skär äpplena i klyftor. Ta bort kärnhusen. Lägg klyftorna i en gryta med vatten och låt koka tills de är mjuka och mosiga, ca 20 min.

2. Häll av vattnet och mosa äpplena lätt. Tillsätt 1 dl vatten (och eventuellt fruktsocker) och rör om. Häll upp moset i en glasburk och förvara i kylen (håller ca 1 vecka) eller i frysen.

Tips! Välj söta äpplen och skippa sockret.

Receptet är från Hälsokokboken.

One Comment

  1. Pingback: Äppelmos utan socker Hälsa hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *