Nyttig cheesecake

Nyttig cheesecake (ca 12 bitar)

Nyttig cheesecake

Nyttig cheesecake

Ingredienser:

  • 5 st gelatinblad
  • 250 g kesella (1% fett)
  • 50 g torkade aprikoser
  • 70 g torkade blåbär
  • 250 g cashewnötter
  • 275 g frusen mango
  • 4 msk psylliumfrön
  • 4 msk kakao
  • 2 msk honung
  • Färska bär

Gör såhär:

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter så att de mjuknar.

2. Under tiden kan du mixa nötter, frön, bär, torkade aprikoser, kakao och honung.

3. Tillsätt några droppar vatten för att få chokladbolls-konsistens.

4. Platta ut nöt- och fruktmixen i en form med löstagbar botten.

5. Ta upp gelatinbladen och blanda ut dem i ca 2-3 msk vatten, så att de löses upp.

6. Mixa mangon med kesellan till en slät smet.

7. Blanda gelatinet med lite av mango-kesella-smeten. Blanda därefter den med resten av smeten.

8. Bred ut mangosmeten i formen.

9. Låt stå i frysen tills den stelnat (30 min – 1 timme). När man sedan förvarar den ska den stå i kylen.

10. Garnera med bär.

Tips! Kan gärna göras redan dagen innan.

Receptet är från matkoma.se.

One Comment

  1. Pingback: Nyttig cheesecake

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *