Tough Viking 2016

Här är banan för Tough Viking 2016. Den stämmer nästan. Vissa hinder flyttades.

Här är banan för Tough Viking 2016. Den stämmer nästan. Vissa hinder flyttades.

Då var det dags igen. Förra året var första gången jag sprang Tough Viking, eller något annat motionslopp över huvud taget. Det var så pass kul att jag direkt anmälde mig till årets upplaga. Då jag har spelat fotboll ganska mycket sedan förra året tänkte jag att med bättre kondition och lite rutin bör jag kunna kapa tiden med ca 10 minuter. Det blev en av mina utmaningar för i år. Två veckor innan loppet fick jag se upplägget på tävlingen och jag såg direkt att min rutinfaktor minskade. Det var många nya hinder plus att man hade dragit om hela banan. Detta gjorde att jag blev lite mer nervös.

I år blev det att jag åkte bil till Slottsskogen. Väl framme hoppade jag av medan de andra letade parkeringsplats. Överallt längs promenaden från parkeringen såg man glada och laddade deltagare. Ju närmre man kom startområdet, desto mer laddad blev av allt folk och den peppande musiken. Jag var faktiskt inte särskilt nervös när jag värmde upp och väntade på starten. Det var mer en längtan att få kliva in i den trånga startfållan och rusa ut mot ett helt amerikanskt fotbollslag som försöker tacklar dig. Jag vet att många avskyr just detta hinder, men jag gillar det. Inget av de andra hindren får pulsen och adrenalinet att stiga som detta gör.

I år startar jag samtidigt som eliten och tvingas ut till vänster i startfållan. Det känns häftigt att få starta tillsammans med de allra bästa OCR-löparna. Jag lyckas ändå få in en tackling på en av de amerikanska fotbollsspelarna och springer därefter ut i Slottsskogens kuperade terräng fylld av adrenalin. Jag tänker inte beskriva varje hinder, utan låter bilder och video guida dig genom mitt lopp.

Här är starten av Tough Viking 2016.

Här är starten av Tough Viking 2016. Kan du hitta mig?

Det enda hinder jag inte klarade var monkey bars. Dessa var extra svåra i år då stängerna man klättrar på inte var på samma höjd. Jag var dock väldigt nära att klara det. Tyvärr slutade det med 30 burpees som straff. Inte direkt var man ville efter att ha klättrat så mycket. Man borde ha olika nivåer beroende på hur långt man lyckas klättra.

Detta hinder som kallas A-frame var kanske banans enklaste hinder.

Detta hinder som kallas A-frame var kanske banans enklaste hinder.

Ringarna klarade jag utan problem.

Ringarna klarade jag utan problem.

Efter att ha avverkat över 8 km och med bara två hinder kvar väntade den fruktade rampen. Detta är världens högsta hinderbaneramp. Jag tror den är 5 meter hög. Jag trodde inte jag skulle ha en chans. Som så många andra hinder är det en fördel att vara lång, så med mina 174 cm så var jag inställs på straff-burpees igen. Det som hände var istället att jag klarade rampen på första försöket. I sann Tough Viking-anda fick jag lite hjälp att komma upp av en kille som redan var där uppe. Det var en härlig känsla att stå där, 5 meter ovanför all publik och med bara ett hinder kvar.

Det sista hindret klättrade man upp för sladdriga stegar, kröp över ett nät och sedan ner för stegar igen. Därefter var det målgång. Jag förbättrade mig från förra året. I år sprang jag på 1:10:01 (förra året 1:15:36) och kom på plats 310 (förra året 676 av 3573) av de 2781 som gick i mål. Förra året kom jag bland de 19% bästa, i år bland de 11% bästa. Även att jag inte klarade utmaningen att springa på under 1:05:00 så är jag väldigt nöjd med insatsen. Missa inte den officiella video längst ner.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *