Utmaningar 2016

muscle-up

Muscle-up

Då har jag beslutat mig för vilka årets utmaningar kommer att bli. Precis som förra året kommer de bli tre till antalet. Det kommer vara en som handlar om styrka, en som handlar om rörlighet och en som handlar om kondition. Det kommer alltså vara tre väldigt olika utmaningar. Den första utmaningen är att klara en muscle-up under året. Jag hade som mål under min Birthday Challenge att göra tre stycken, men klarade inte en enda. Jag känner att jag har blivit bättre på pull-ups, både rent styrkemässigt men även tekniskt. Jag hoppas att 2016 är året då jag klarar av att göra en muscle-up.

Min andra utmaning är att klara Ido Portals 30/30 Squat Challenge. Man ska sitta i en squat totalt 30 minuter om dagen i 30 dagar. Det handlar om att förbättra rörligheten i höfterna och benen. Detta är egentligen en viloposition, vilket det fortfarande är i stor delar av Asien, men för de flesta är det väldigt svårt att sitta såhär. Vi har blivit stela av att sitta i soffor och stolar. Det ska bli spännande att se om jag kan klara detta och om det i så fall gör någon skillnad för min rörlighet.

Den sista utmaningen handlar om Tough Viking. Precis som förra året ska jag springa Tough Viking i Slottsskogen i april. Förra året sprang jag på 1:15 h, en tid jag vill slå i år. Målet blir att försöka springa under 1:05 h, dvs en förbättring med 10 minuter. Det kommer bli svårt men förhoppningsvis inte omöjligt.

Utmaningar 2016

  • Muscle-up
  • Ido Portals 30/30 Squat Challenge
  • Tough Viking under 1:05 h
Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *